Nικόλας Ακτύπης

Ο κόσμος δεν θα παίξει και για τον Εσιέν

Με γκολ από τα αποδυτήρια, αυτό που βάζει ο κόσμος του που εξαφάνισε τα εισιτήρια, θα ξεκινήσει ο Παναθηναϊκός το ματς κόντρα στην Μπριζ. Ακόμη κι έτσι, η πρόκριση συνεχίζει να βρίσκεται μακριά…

Το ότι οι φίλοι του Παναθηναϊκού χρειάστηκαν μόλις μερικές ώρες για να μετατρέψουν το παιχνίδι κόντρα στην Μπριζ σε sold out event δεν αποτελεί είδηση. Κανείς δεν περίμενε πως γεγονότα όπως ο τραυματισμός του Εσιέν, της λαβωμένης ατραξιόν του τριφυλλιού, ή η μέτρια εικόνα στο φιλικό με την Ουντινέζε θα οδηγούσε σε μεταστροφή της επιθυμίας του κόσμου να στηρίξει την ομάδα στον πρώτο και σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς.

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Δίχως αμφιβολία η γεμάτη εξέδρα τις περισσότερες φορές θεωρείται ατού στα χέρια του γηπεδούχου και κατά καιρούς έχουν ακουστεί σχόλια στα όρια της υπερβολής για τη συνεισφορά των οπαδών σε μια επιτυχία. Για κάθε τέτοια όμορφη ιστορία, όμως, υπάρχει σχεδόν πάντα και μια αντίστοιχη δίχως happy end όπου μερικές χιλιάδες ανθρώπων έφυγαν από τα γήπεδα με σκυμμένα κεφάλια αφού δεν υπήρξε αντιστοίχηση της απόδοσης της κερκίδας με εκείνην των παικτών στο χορτάρι.

Όπως είπαμε παραπάνω, το sold out είναι ένα αναμφισβήτητα θετικό γεγονός, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συνιστά είδηση. Είδηση είναι πως σε αυτό το ματς ο Παναθηναϊκός θα παίξει σίγουρα χωρίς τον Εσιέν, ένα άλογο στο οποίο πόνταρε πολλά. Είδηση είναι πως κατά πάσα πιθανότητα ο Αναστασίου δεν θα έχει στη διάθεσή του τον ανέτοιμο Νάνο. Είδηση είναι πως υπάρχει ενδεχόμενο κάτω από τα δοκάρια δεν θα βρίσκεται ο Στιλ.

Τα… κακά μαντάτα δεν σταματούν εδώ για τους πράσινους, αλλά έχουν συνέχεια, αφού ο Παναθηναϊκός καλείται να αντιμετωπίσει μια ομάδα από την οποία ηττήθηκε πολύ πρόσφατα σε φιλικό, με την οποία τον συνδέει και μια καταραμένη προϊστορία που τον θέλει να μην τη νικά ακόμη και σε παιχνίδια στα οποία η ανωτερότητά του υπήρξε σαφής.

Όπως, όμως, ο κόσμος δεν παίζει (συνήθως) μπάλα, έτσι συμβαίνει και με την ιστορία. Εάν οι παίκτες του Αναστασίου θεωρήσουν πως το γκολ που θα βάλει από νωρίς ο κόσμος είναι αρκετό για να περάσουν στην επόμενη φάση, κακό του κεφαλιού τους. Ομοίως, το να στηριχθούν οι Βέλγοι στη… μεταφυσική προσέγγιση βάσει του παρελθόντος πως τους τύπους με τα πράσινα τους έχουν πελάτες, μόνο υπέρ του τριφυλλιού μπορεί να λειτουργήσει. Μαζί με αυτό και η συνειδητοποίηση από όλους πως -όσο κι αν θα θέλαμε τα πράγματα να ήταν διαφορετικά- μπαίνει σε αυτήν τη μάχη δίχως να είναι το φαβορί και με αυτό κατά νου οφείλει να λειτουργήσει και η ομάδα αγωνιστικά, αλλά και οι φίλοι της στη Λεωφόρο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x